Gecultiveerd vlees opgeschaald om over vijf jaar in de supermarkt te liggen
De voedselproductie duurzamer en diervriendelijker maken, dat is de ambitie van twee toonaangevende Nederlandse bedrijven, Meatable en Mosa Meat. Beide zijn wereldwijd koploper in het kweken, ofwel cultiveren, van vlees uit cellen van koeien en varkens. Fantastische initiatieven op weg naar een duurzame voedselproductie, een onderwerp dat HollandBIO na aan het hart ligt. Reden genoeg voor online nieuwsplatform Nu.nl om daar eens uitgebreid in te duiken!
De plannen van Meatable en Mosa Meat zijn groots. Deze innovatieve bedrijven schalen op dit moment de productie van hun gecultiveerde hamburgers en varkenslapjes op, zodat hun producten over vijf jaar in de supermarktschappen liggen. Daarnaast moeten in de tussentijd ook nog een aantal andere drempels worden genomen. Zo moet het gecultiveerde vlees in de Europese Unie uitgebreide procedures doorlopen omdat het onder de Europese wet- en regelgeving voor nieuwe voedingsmiddelen valt. De ontwikkelaars van gecultiveerd vlees laten zich daar gelukkig niet door weerhouden. Zij zetten zich er graag voor in om straks als maatschappij de vruchten te kunnen plukken van een duurzamere en diervriendelijker voedselproductie.
Lees meer: