← #events
Optimalisatie van vaccinatiebeleid: kansen en ontwikkelingen

Optimalisatie van vaccinatiebeleid: kansen en ontwikkelingen

Van derden

11/12/23


Registratie symposium

TitelOptimalisatie van vaccinatiebeleid: kansen en ontwikkelingen
DatumMaandag 11 december
LocatieFlonk Hotel Groningen Zuid
TypeSymposium voorafgaand de verdediging van Florian Zeevat
Gesproken taalNederlands

Georganiseerd door Health-Ecore & University Medical Center Groningen, Global Health Hub Groningen (UMCG-GHHG)

logo-umcgUntitled-1 ghhg


Voorlopig programma

09:00 – 09:30Ontvangst met koffie en thee
09:30 – 09:45Welkom door Jurjen van der Schans     
09:45 – 10:15Optimalisatie van vaccinatieprogrammas voor ouderen
Debbie van Baarle
10:15 – 10:45Kosteneffectiviteit van vaccineren tegen luchtweginfecties: Dynamiek tussen programma’s voor kinderen en ouderen
Pieter de Boer
10:45 – 11:00Koffiepauze
11:00 – 11:30De vaccinatielappendeken: wat zijn de knelpunten en hoe kan het beter?
Robert Vonk
11:30 – 12:00De reële optiewaarde van vaccins: keuzes maken met onzekerheid
Simon van der Pol
12:00 – 12:15Afsluiting door Jurjen van der Schans met referenten input van Maarten Postma en Cornelis Boersma     
12:15 – 13:00Lunch
14:30Verdediging proefschrift – Florian Zeevat
15:30Receptie

Sprekers

sprekers
Prof. Dr. Debbie van Baarle
Debbie van Baarle (1973) is hoogleraar Immunologie van Vaccinaties aan het Universitair Medisch Centrum Groningen sinds september 2020 en sinds 2017 bij het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij is immunoloog met specifieke expertise in de immuunrespons op virale infecties. Haar belangrijkste onderzoeksinteresse is het identificeren van kritische kenmerken van de T-cel respons die geassocieerd zijn met ‘bescherming’ tegen virale infectie of ziekteprogressie om vaccinatiestrategieën te verbeteren. Meer recent richt ze zich op het begrijpen van veranderingen in immuungezondheid als gevolg van specifieke blootstellingen in relatie tot vaccinresponsiviteit en het vinden van manieren om immuniteit tegen vaccinatie in (oudere) risicogroepen. Voor dit laatste leidt ze een H2020 IMI IMI-project over vaccinatiestrategieën voor ouderen (VITAL) dat zowel betrekking heeft op inductie van goede immuniteit tegen vaccinaties, identificatie van biomarkers als en communicatie over deze strategieën. Verder is ze toonaangevend immunoloog in verschillende grote multicenter ZonMW gefinancierde klinische COVID19 vaccin studies in patiëntengroepen.
Prof. Dr. Robert Vonk
Robert Vonk (1983) is senior adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en hoogleraar op de bijzondere leerstoel Geschiedenis van de Sociale Zekerheid aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 2013 aan het VUmc op een proefschrift over de positie van particuliere ziektekostenverzekeraars in het Nederlandse zorgverzekeringsbestel in de twintigste eeuw. Tussen 2013 en 2020 was hij werkzaam bij het RIVM en de Sociaal-Economische Raad. Hij is tevens onderzoeker te gast bij de Erasmus School for Health Policy & Management (ESHPM).
Dr. Simon van der Pol
Simon van der Pol (1991) is apotheker en gezondheidseconoom. Hij richt zich op Health Technology Assessment van complexe interventies, waaronder antimicrobiële resistentie, vaccinatie, en andere onderwerpen met onzekere langetermijneffecten. Nadat hij in 2022 promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, ging hij aan de slag bij Health-Ecore als senior consultant om zich te richten op het op de markt brengen van innovaties die bijdragen aan de duurzaamheid van de gezondheidszorg op de lange termijn.
Dr. Pieter de Boer
Pieter de Boer werkt als gezondheidseconoom bij de afdeling modellering van infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In 2020 promoveerde hij aan de Universiteit van Groningen op het onderwerp: Kosteneffectiviteit van vaccinatiestrategieën ter bescherming van ouderen, met als focus influenza en gordelroos. In zijn huidige positie bij het RIVM werkt De Boer aan kosteneffectiviteitsanalyses van verschillende vaccinatiestrategieën. Zijn werk wordt met regelmaat gebruikt door de gezondheidsraad bij de advisering over nationale vaccinatieprogramma’s.

Meer informatie en registratie

Via deze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie