← #nieuws

Hollandbio verwelkomt Sabiad

Hollandbio verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life sciences sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 270 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we ons nieuwste lid, Sabiad, een innovatief bedrijf dat zich richt op de diagnose en behandeling van bacteriële infecties, met name die verband houden met chirurgische ingrepen zoals gewrichtsvervangingen.

Sabiad is opgericht in 2022 als een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Groningen door een team van deskundigen met achtergronden in medische microbiologie, orthopedie, bedrijfsvoering, productontwikkeling en regelgeving. De kerntechnologie van Sabiad, StaphMark, is gebaseerd op de ontdekking van de volledig humane monoklonale antilichamen 1D9. Deze platformtechnologie biedt mogelijkheden voor zowel diagnostiek als theranostics, met een hoge specificiteit en affiniteit voor Staphylococcus aureus, een vaak antibioticumresistente bacterie. StaphMark combineert geavanceerde tracertechnologieën, zoals o.a. near-infrared fluoroforen, bioluminicentie en 89Zirconium-gelabelde antilichamen, om infecties nauwkeurig in beeld te brengen en te behandelen.

Daarnaast ontwikkelt Sabiad antimicrobiële fotodynamische therapieën die hardnekkige bacteriële infecties kunnen bestrijden. Door hun onderzoek en ontwikkeling heeft Sabiad een patent verkregen in zowel de VS als Europa. Met de steun van financiering en partnerschappen met academische en medische instellingen, is Sabiad goed gepositioneerd om hun technologieën verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Sabiad streeft ernaar om de patiëntenzorg te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de strijd tegen antibioticaresistentie​​.

Kijk voor meer informatie op www.sabiad.eu of neem contact op via info@sabiad.eu.