AgriFoodTop 2021: Balans
Van derden06/10/21
Balans
Tijdens de AgriFoodTop komen beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers bijeen om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen in de agrifoodsector én om te werken aan hun netwerk.
Zowel in de agri- als in de foodsector is balans een belangrijk thema. Bij kringlooplandbouw draait het om het herstel van balans in het productiesysteem, zowel richting klimaat als richting bodem. En ook bij voedselproductie komt het thema terug. Hoe dringen we voedselverspilling terug, brengen we vraag en aanbod beter met elkaar in balans en voorkomen we verspilling na aankoop? Hoe brengen we meer balans in ons dieet? Overkoepelend speelt ook bij reststroomverwaarding balans een rol: Hoe zetten we reststromen zo in dan ze maximaal kunnen worden gebruikt tegen een zo laag mogelijke voetafdruk.
Programma
08.30 uur: Registratie en koffie
9.00 uur: Welkom – Kees de Gooijer (TKI Agri & Food)
9.05 uur: Opening – Dirk Duijzer (Topsector Agri & Food)
9.20 uur: Balans in de sector. Interview met Sjaak van der Tak (LTO Nederland), Dirk Duijzer (Topsector Agri & Food) en Cees-Jan Adema (FNLI)
10.00 uur: FAIR data, post covid – Barend Mons (Leiden University Medical Center)
10.45 uur: Koffiebreak
11.15 uur: Parallelsessies:
- Voorkomen van voedselverspilling
Toine Timmermans (Samen Tegen Voedselverspilling) - Verwaarding reststromen richting food, feed en non-food
- Human Capital: Hoe dichten we het gat tussen onderzoek, onderwijs en praktijk?
Klaas Boer (Groenpact) en André Hoogendijk (BO Akkerbouw) - Herformulering – Ariette Matser (Wageningen UR)
- Voorkomen van voedselverspilling
12.45 uur: Lunchbreak
13.45 uur: Parallelsessies:
- WUR en Voedingscentrum over uitdagingen van Gezonde Voeding
Gerda Feunekes (Voedingscentrum) en Nicole de Wit (Wageningen UR) - Terugwinnen van mineralen uit mest
Arjan Prinsen (Groot Zevert Mestvergisting) en Oscar Schoumans (Wageningen UR) - Regeneratieve landbouw systemen; nieuw toekomst perspectief voor de primaire sector
Wouter-Jan Schouten (TiFN) en Peter Groot Koerkamp (Wageningen UR) - Internationalisering
Willemien van Asselt (Topsector Agri & Food)
- WUR en Voedingscentrum over uitdagingen van Gezonde Voeding
15.15 uur: Artificial Intelligence in Voeding Guido Camps (Wageningen UR)
16.00 uur: Wrap up – Kees de Gooijer
16.05 uur: Netwerkborrel
Meer informatie & aanmelden
Klik hier.