← #nieuws

HollandBIO verwelkomt Mosa Meat

,

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life sciences sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 230 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we Mosa Meat, dat ook graag enkele woorden tot de lezer richt.

Mosa Meat is een Nederlandse pionier op het gebied van kweekvlees; een schonere en vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken. Onze oprichters, Mark Post en Peter Verstrate hebben in 2013 de eerste gecultiveerde rundvleeshamburger ter wereld geïntroduceerd, door het op een natuurlijke manier te laten groeien uit de cellen van een koe.

Sinds de onthulling van de proof-of-concept hamburger, hebben we cruciale technische mijlpalen behaald, zoals het cultiveren van echt dierlijk vet voor optimale smaakbeleving, het realiseren van significante kostenreducties en het verwijderen van alle dierlijke componenten uit het productieproces (afgezien van de oorspronkelijke spier- en vetcellen). Dit alles zonder enige aanpassingen van de gebruikte primaire stamcellen.

Ons team van 85+ wetenschappers, ingenieurs en culinaire liefhebbers heeft als missie om het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel te hervormen. We zijn op dit moment bezig een productielijn op commerciële schaal te ontwikkelen, het team uit te breiden en we bereiden ons voor om smaakvol, gecultiveerd rundvlees bij consumenten te introduceren, na goedkeuring door de regelgevende instanties.  

Volgens een onafhankelijke levenscyclusanalyse door CE Delft zal de productie van gecultiveerd rundvlees naar verwachting de klimaatimpact met 92% verminderen, de luchtvervuiling met 93% verminderen, 95% minder land en 78% minder water gebruiken in vergelijking met conventionele rundvleesproductie. 

Singapore schreef geschiedenis als het eerste land dat in 2020 de verkoop van gecultiveerd vlees goedkeurde. Deze historische beslissing liet zien hoe snel gecultiveerd vlees een realiteit is geworden. Van een futuristisch concept is het een praktische oplossing geworden voor een aantal van de meest urgente problemen van onze generatie, waaronder klimaatverandering en voedselzekerheid.

Om op de hoogte te blijven van onze voortgang kun je terecht op mosameat.com, LinkedIn, of Instagram.