← #nieuws

Gecultiveerd vlees valt in de smaak

Niet alleen HollandBIO blijkt te watertanden bij de gedachte aan gecultiveerd vlees; ook consumenten kijken hier reikhalzend naar uit. Zo zou een grote meerderheid (80%) van consumenten in de VS en het VK maar wat graag hun tanden willen zetten in een gecultiveerd balletje, blijkt uit recent onderzoek. Velen zouden daar bovendien wat dieper voor in hun buidel willen tasten en op den duur verwacht zelfs bijna de helft hun vleesconsumptie ermee te gaan vervangen.

Gecultiveerde producten kunnen daarnaast potentieel ook nog eens functional foods zijn. Aangezien Nederland maar wat graag gezonder en duurzaam wil eten en de vraag naar lokaal eten alleen maar verhoogd is tijdens de huidige pandemie, lijkt de Biorevolutie een kwestie van tijd. Voor we zover zijn commercialiseren, wetgeving en consumentenacceptatie uitdagingen die nog beslecht moeten worden. We moeten dus nog even geduldig zijn voordat we onze betaalbare gecultiveerde burger uit het supermarktschap kunnen pakken, maar de consument lijkt in ieder geval te popelen om deze technische revolutie te kunnen proeven.

Voor meer informatie en achtergronden:

https://www.forbes.com/sites/susanlow/2020/06/01/are-you-ready-to-eat-lab-meat/?sh=4f055b354a95

https://ce.nl/wp-content/uploads/2021/02/CE_Delft_190107_LCA_of_cultivated_meat_Def.pdf

https://www.mdpi.com/2304-8158/10/5/1050/htm