← #nieuws

Gecultiveerd vlees en kippenei-eiwit uit micro-organismen op je bord

,

Altijd alles al willen weten over gecultiveerd vlees of kippenei-eiwit uit schimmels? Kijk en luister dan naar de twee meest recente afleveringen van de online serie Nieuw Voer. Daarin vertellen Daan Luining van Meatable en Wim de Laat van BioscienZ op een voor iedereen begrijpelijke manier hoe je vlees kweekt uit één dierlijke cel en eiwitten maakt met schimmels. Makkelijk is het niet, maar beiden hebben er een rotsvast vertrouwen in dat het gaat lukken en deze producten straks tegen een redelijke prijs in de supermarktschappen liggen.

Nieuw Voer is een serie netwerkborrels voor innovatieve food-ondernemers die bijdragen aan een duurzame voedselproductie. HollandBIO zet zich al jaren in voor de bijdrage die biotech kan leveren aan een duurzame voedselproductie en is dan ook trots dat deze twee innovatieve en baanbrekende ondernemers het woord krijgen. Een echte HollandBIO kijk- en luistertip!

  • Kijk hier de aflevering met Daan Luining van Meatable
  • Kijk hier de aflevering met Wim de Laat van BioscienZ